Educació afectiva-sexual, ja!

per Conxa Garcia

El 15 –N, a la Virreina, l’acte, organitzat pel Consell de Dones de Gràcia contra les violències masclistes, va ser una data especial i emotiva: feia 20 anys de la primera concentració arrel de l’assassinat de la Ma. Àngeles Chiván. El Manifest el van llegir Patricia Bargalló i Esther Murillo, de la Coordinadora de Comissions de Gènere, Coeducació i Feminismes de les Escoles Públiques de Gràcia, reblant específicament aquesta reivindicació que es feia des d’aquesta mateixa plaça gairebé cada any. Encara que s’ha parlat abastament en aquest setmanari vull remarcar les dades de la violència masclista a casa nostra aquest darrer any: 120 casos de violència de gènere i 65 de violència domèstica i des de l’Oficina d’atenció a la víctima dels mossos, es fa el seguiment a 127 expedients (110 dels quals tenen ordres de protecció); i insistir que, per lluitar-hi, cal introduir “a totes les escoles l’educació afectiva-sexual com a eix curricular d’infantil a secundària i ha d’entrar a les aules amb empenta, amb voluntat política i amb finançament, per obrir la vida de les nostres criatures a nous mons possibles, on els cossos i els desitjos siguin actes de llibertat i no pas eines de dominació”. Treballe-m’hi plegades per aconseguir aquesta fita!

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *