Una tortuga de plàstic a la plaça de la Vila

Dimarts 3 de desembre. 6.30 h, plaça de la Vila de Gràcia. La Greta Nieto i l’Aina Somovilla arriben carregades; avui és el darrer pas d’una història que van començar fa mesos. Encara és de nit i els primers treballadors de les terrasses no han vist la tortuga feta de centenars de llaunes i ampolles de plàstic que les joves estudiants han instal·lat al costat de la torre del rellotge per denunciar que no estem fent bé les coses. A Madrid, cimera del Clima, a Gràcia, la gent s’atura, pregunta, comenta, comparteix preocupacions o passa de llarg davant la muntanya de deixalles que es van llençar durant la revetlla de Sant Joan a la platja de la Barceloneta i de Bogatell, i que durant un temps (el que permetin la climatologia i el civisme) es quedaran a la plaça per insistir en la necessitat d’un canvi de model. “El principal problema no està en l’acció individual sinó en les grans empreses que produeixen els plàstics i els interessa seguir amb aquest model”, explica la Greta. També volen que la gent reaccioni, sí, però el missatge de crítica va dirigit a l’actual sistema “capitalista i neocolonialista” que enriqueix uns pocs i destrueix pel camí tot el que troba mentre recollim deixalles. “Ens agradaria fer rodar l’escultura i mostrar-la en d’altres places o espais”, afegeien les joves. Això ja seria un afegit extra. Ara han d’acabar la part teòrica del treball de recerca que han de presentar a primers d’any a l’escola Massana, on cursen el batxillerat artístic. Encara tenen feina però estan molt contentes amb el camí recorregut. No tenien permís, però els agents de la GU han estat “molt macos”.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *