CO2 nadalenc

per Lola Capdevila

Sabem que el diòxid de carboni és un dels gasos que més incideix en la contaminació atmosfèrica. A temperatura ambient es presenta en forma de gas incolor, inodor i insípid. No és tòxic, però la seva acumulació pot produir la mort per ofegament. De la mateixa manera hauríem de ser conscients que el consum desmesurat, acolorit, invasiu i descarnat pot produir l’ofegament del senderi. D’una manera inconscient obeïm les ordres que ens arriben per terra, mar i aire, especialment aquestes setmanes nadalenques. Hi ha qui paga preus d’esclavitud per fer-nos comprar, a baix cost, allò que no necessitem. L’atabalament d’aquests dies ens allunya de les decisions de compra conscients, socialment justes i ecològicament sostenibles. Estem preocupats pel canvi climàtic i també n’hauríem d’estar per l’alienació consumista. S’ha de comprar, realment, allò que no hem de menester?

Ningú organitzarà cap cimera per reconduir l’excés d’algunes parts del planeta. Cal que torni a guanyar terreny el contacte humà que no es compra, que ens fa feliços, ens apropa i ens empara. Com deia el bon amic i savi Jorge Wagensberg, no hauríem de perdre mai els quatre sentits més bàsics: el sentit de l’humor, el sentit comú, el sentit crític i el sentit del ridícul. Bones Festes!

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *