El catàleg de patrimoni salvarà 1500 finques i sis arbres més

La reunió del grup de seguiment del nou catàleg de patrimoni va permetre aquest dilluns conèixer més detalls de la proposta municipal que ha acceptat la majoria de propostes del grup d’experts coordinat per Joan Casadevall i que aquest novembre va lliurar un document de 900 pàgines amb propostes de protecció sobre l’urbanisme i el verd de Gràcia. Sense la presència del grup d’experts, la direcció municipal del pla especial va detallar que el Conjunt Vila de Gràcia de nova creació no només contindrà 390 edificacions “que han conferit a la trama urbana de la Vila una certa especificitat respecte de d’altres zones de Barcelona” sinó que també s’executarà una regulació preventiva sobre 1.489 finques més “perquè no s’enderroquin de manera indiscriminada”. Per a qualsevol enderroc, el promotor haurà de demanar una llicència i no n’hi haurà prou, com fins ara, amb un comunicat o assabentat.

De la sessió, que es va allargar dues hores, també va destacar l’especial èmfasi dels responsables municipals en la protecció del verd, tenint en compte que 20,8 hectàrees de les 35 hectàrees totals de verd a Gràcia pertanyen a patis i jardins interiors fora de l’ús públic. En aquesta divisió 60%-40% a favor del verd privat, el catàleg analitza que hi ha un primer tipus “connector” per sobre de Travessera de Dalt, un segon tipus on cal relligar “sistemes importants i preservar que puguin estar oberts al carrer” entre Travessera de Dalt i Travessera de Gràcia i un tercer tipus que funcionen com “espais d’oasi” per sota de Travessera de Gràcia. En aquesta trama verda, el nou catàleg conclou que hi ha 12 arbres destacables (xiprers, quercus) i sis de catalogables.

En paral·lel, l’absència de Can Vallmitjana (Astúries 4) de l’informe final ha motivat una enèrgica queixa de la plataforma Protegim L’illa, que al consell de barri de Vila de dimarts almenys va arrencar el compromís del Districte perquè es conegui la part de l’informe no publicada i es pacti una protecció amb l’oposició.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *