Polétika (Política + Ètica)

per Conxa Garcia

Hem rebut un comunicat de la plataforma Polétika, que agrupa més de 500 entitats, moltes d’elles ONG’s, que van protestar davant del Congrés per demanar als partits solucions davant d’una crisi social i ambiental “sense precedents”. Denuncien que els últims anys de creixement s’han desaprofitat sense aconseguir avenços socials i que la manca d’acords entre els grups parlamentaris i l’absència de pressupostos nous manté a 560.000 famílies sense cap tipus d’ingrés. Volen fer un seguiment i vigilar que els partits polítics apostin de manera valenta i decidida per la qualitat democràtica, la lluita contra la pobresa, el canvi climàtic i la desigualtat. Tot això amb un doble objectiu: que les persones estiguin en el centre de les polítiques i assolim una societat més justa i equitativa; i permetre a la ciutadania un seguiment senzill del que diuen, el que fan (o no) els seus representants públics. “No ens podem permetre una classe política que no assumeixi amb responsabilitat el paper que li correspon”. Ja hi ha nou govern, a veure si de veritat posen el futur del planeta i els drets de les persones en el centre de les seves polítiques, malgrat que se’ls tirarà a sobre una oposició tan increïblement contrària als drets humans i civils.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *