L’edifici de l’editorial Seguí, seu fins al 2014 de l’Acadèmia Blancafort, es reforma per acollir pisos de luxe

La cantonada de Torrent de l’Olla amb Bonavista, molt a prop dels Jardinets i de promocions com la Torre Deutsche ja en obres, on fins al 2014 hi va haver la ja desapareguda Acadèmia Blancafort i on hi ha activa una oficina de Caixa d’Enginyers, es transformarà en un nou punt de promoció immobiliària per a l’habitatge de luxe a Gràcia. La frase amb què la promotora MIF Capital llança la iniciativa a través del seu web no deixa cap dubte: 8 viviendas exclusivas a estrenar en el corazón de Gràcia.

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat oficialment aquesta setmana a través del Butlletí Oficial l’aprovació inicial del pla especial de reforma del que fins a 1947 va ser l’editorial Seguí, un edifici d’art déco que també va acollir posteriorment els magatzems El Mundo i El Águila, i que ara s’ha posat en mans del bufet d’arquitectes MBM d’Oriol Bohigas per executar l’encàrrec de MIF Capital, la promotora de Carles Maurí i Gregorio Ferrer.

El projecte, aprovat ja en comissió de govern el passat desembre, abordarà la transformació interna d’un edifici de dues plantes que està catalogat i al qual se li permetrà una remunta d’un tercer nivell. L’Ajuntament justifica en el pla especial aquesta remunta “perquè la majoria d’edificis veïns superen l’alçada de coronació de l’edifici”.

Si bé la promoció de MIF Capital concreta una oferta de vuit habitatges, el cert és que el pla especial en permet fins a 12, amb un accés únic de nova construcció que s’ubicarà a la banda de Torrent de l’Olla. La dotzena d’habitatges (o els vuit que s’acabin posant a la venda), en tot cas es distribuiran de la següent manera: quatre pisos tant a la planta primera com a la segona en un espai total de 403,8 metres quadrats i quatre pisos a la tercera planta en un espai total de 312,1 metres quadrats. La tercera planta és més petita perquè anirà enretirada de façana.

Internament, però, la promotora ha pensat en tres tipus d’habitatges: sis de 80 metres quadrats amb tres habitacions i dos banys, quatre de 70 metres quadrats amb dues habitacions i dos banys i dos més de 48 metres quadrats amb 1 habitació i un bany. El projecte es rematarà amb la neteja de la façana i la conservació dels elements catalogats. La durada de les obres, segons la memòria del pla especial, serà de 24 mesos un cop feta l’aprovació definitiva a l’Ajuntament.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *