Qui som?

L’Associació Cultural l’Independent de Gràcia és una entitat sense ànim de lucre, que va néixer el gener de 2014 amb l’objectiu de continuar l’edició del setmanari l’Independent de Gràcia, fundat l’agost de 2000.

Des de llavors, la publicació manté els mateixos principis de sempre d’independència editorial i de respecte al codi ètic de la professió periodística, ara amb les aportacions i la participació dels socis de l’associació, representatius del pluralisme social, cultural i polític dels veïns del Districte de Gràcia.

L’associació té actualment uns 140 socis, ja siguin entitats o persones a títol individual. Entre les entitats hi ha associacions de veïns i de comerciants, entitats històriques com els Lluïsos, l’Orfeó Gracienc, el Centre, la Fundació Festa Major i les Colles de Sant Medir, o entitats de creació més recent com els Castellers de la Vila de Gràcia, l’Associació Cultural TRAM o el Grup de Periodistes Ramon Barnils.

A més del repte de continuar traient l’Independent cada setmana al carrer amb la millor informació local, l’associació es proposa la consolidació definitiva de la publicació, tant de la versió impresa com de l’independent.cat, la versió digital.

El president d’honor de l’associació és Joan Cervera, soci històric del Club Excursionista de Gràcia, i formen la junta directiva Jordi Fortuny (president), Joan Lou (tresorer) i Albert Balanzà, Silvia Manzanera, Xavier Garcia, Héctor Jiménez, Àlex Gutiérrez i Josep Antoni Torralba (vocals).

L’Associació Cultural l’Independent de Gràcia és membre de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, AMIC, i està adherida al Consell de la Informació de Catalunya i al Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022.