Els veïns insten el Districte a acabar el mapa escolar i a millorar l’habitatge

El procés de participació per a l’elaboració del Pla d’Actuació del Districte (PAD) va viure dimarts una sessió de catarsi a la Sedeta per garbellar totes les aportacions rebudes en un document final que es donarà a conèixer la setmana que ve. Entre les aportacions més debatudes, hi ha la finalització del mapa escolar i dels grans projectes urbanístics, la no substitució de sòl d’equipaments per habitatge dotacional, l’ampliació de l’àrea de rehabilitació integral, les millores d’accessibilitat als barris del nord i la reforma del pla de terrasses. Més de 600 persones hauran passat finalment per les comissions i consells de barri convocats en un procés de participació més discret a nivell individual -132 aportacions-, però de tot plegat n’ha sortit un grapat de propostes concretes que facilitaran la feina del Districte a l’hora de buscar idees per al nou PAD. I si bé és cert que del document de síntesi que es va estudiar en la jornada a la Sedeta, hi ha moltes propostes corresponents a documents elaborats per associacions de veïns com l’AVV Vila de Gràcia o pels partits polítics, el més destacat és la coincidència en qüestions com el mapa escolar, el pla de mobilitat, l’habitatge, els serveis socials o la sempre debatuda ocupació de l’espai urbà.