Educació retalla a la meitat la inversió al Patronat Domènech

El Patronat està fet un nyap i Volem una escola digna i en condicions són els missatges que es poden llegir a les pancartes que han penjat la direcció, el professorat i l’AMPA del CEIP Patronat Domènech aquesta setmana per denunciar la retallada que ha fet el Consorci d’Educació del pressupost per a les obres de rehabilitació del centre del carrer Gràcia, darrere de la Casa Fuster. Una auditoria encarregada per l’IMEB l’any 2004 concloïa que eren necessaris 1.345.000 euros per reformar les instal·lacions. Han passat quatre anys des de l’estudi i ara el consorci ha acordat concedir-ne 552.350. El Patronat Domènech demana que es faci la inversió total i exigeix que el consorci presenti un pla director de les obres. L’última reforma que es va fer a l’escola es remunta al 1986. El centre ja ha anunciat concentracions a la plaça Rius i Taulet per a la data en què es realitzi el ple d’abril. “El projecte que ens han fet arribar consta només de dos fulls, sense gaire detalls, i sembla que no contempla la totalitat de les millores necessàries que apareixien a l’auditoria del 2004”, explica Albert Díez, membre de la comissió de manteniment del Patronat Domènech. El document parla d’obres a la façana, de pintar el parament exterior, canviar les persianes i adequar la planta baixa. La direcció i la comissió de manteniment denuncien que “és un projecte incomplet, que entre d’altres no intervé sobre les necessitats en matèria de seguretat contra incendis” i demanen que el Consorci d’Educació faci un pla director. El CEIP Patronat Domènech s’ubica en un edifici del 1860, que es va reformar al 1986. “No s’ha pintat des de llavors”, critiquen.