Els efectes de la guerra del 36 s’analitzen a La Sirga

Trauma i transmissió. Efectes en la subjectivitat dels ciutadans de Catalunya de la guerra del 36 és el llibre de les psicòlogues clíniques i psicoanalistes Anna Miñarro i Teresa Morandi, que es presenta aquest dijous a la llibreria Sirga, del carrer Tordera. L’obra analitza els efectes que va tenir la Guerra Civil en la subjectivitat dels catalans. Més d’un milió d’exiliats, més de 300.000 presoners i més de 200.000 afusellats i morts en els camps de concentració. Aquest va ser el resultat d’una guerra, que va anar seguida de la dictadura i d’una transició democràtica que es va fer en silenci. Segons les autores del llibre, aquest silenci ha estat un “maltractament a les víctimes” que les ha impossibilitat de fer el dol corresponent. La xerrada sobre aquest dolor del trauma de les víctimes de la guerra començarà a les 19.30 hores.