El Districte estudia traslladar de nou les festes alternatives a Poble Romaní

Les festes alternatives de Gràcia, que organitzen els col·lectius independentistes i llibertaris de la Vila, tornaran a canviar d’emplaçament si es concreta l’única opció que tant el Districte com la Comissió de Festes Populars han debatut en una reunió celebrada en els últims dies: tornar a la plaça del Poble Romaní. La CFP s’ha mostrat favorable a tornar a aquest espai, on ja va fer Festa Major per primer cop l’any 2006. L’únic serrell pendent és confirmar si la Unió Gitana torna o no a fer festa aquest estiu. La ubicació de les festes alternatives al carrer Còrsega l’any passat es va saldar amb un balanç positiu per part d’institucions i d’organitzadors, si bé també es van registrar queixes dels comerços i oferta lúdica de la zona, en un espai on fins al 2006 hi havia la Fira de la Tapa durant la Festa Major. No obstant això, la Comissió de Festes Populars -l’antiga CFP que organitzava les festes alternatives a la plaça del Diamant- havia fet el 2006 un balanç encara més positiu del primer trasllat de Diamant a Poble Romaní des de l’argument que volien continuar fent festa al nucli històric de la Vila. Les converses entre el regidor i representants de la comissió organitzadors han tingut ara com ara un únic episodi presencial però fonts del districte han remarcat que “la decisió serà ràpida” i que el canvi de Còrsega a Romaní és “factible”. Tot, però, depèn en part de la Unió Gitana de Gràcia. El col·lectiu va tornar a fer festa l’any passat i ho va fer en aquesta plaça. Enguany, encara no han assegurat a la Federació Festa Major si tornaran a guarnir i a programar o no. Ja a l’octubre, membres d’aquesta comissió apuntaven la possibilitat d’abandonar la festa després de ser sancionats amb una retallada de la subvenció de 2.300 euros (vegeu L’Independent núm. 222). Una altra possibilitat és que la festa dels gitanos es traslladi a Raspall, on enguany no hi ha festa.