Alerta ‘okupa’ per l’ofensiva institucional

El desallotjament dilluns passat de Kan Fakin Faker, a l’avinguda de Vallcarca, ha confirmat els pitjors auguris del moviment okupa, en els seus dos fronts, independentista i llibertari, després que L’Independent publiqués la setmana passada que quatre cases havien estat expedientades per l’Ajuntament amb l’argument del mal estat de conservació de la finca. Una nova onada de desallotjaments ha començat, amb noves estratègies, però amb el mateix objectiu. Almenys dos dels grups d’okupes que estan instal·lats a les cases expedientades, els de l’Ateneu Popular de Vallcarca i els del Casal Popular de Gràcia, han fet aquesta setmana intenses gestions per determinar la gravetat de l’amenaça de desallotjament que els va arribar després de llegir que una resposta de l’Ajuntament a CiU (vegeu número anterior) notificava que s’havien obert expedients administratius de conservació de finca a les adreces Ros de Olano 39, Avinguda de Vallcarca 49, Gustavo Adolfo Becquer 7-23 i Gustavo Adolfo Becquer 5. Les dues primeres cases okupades són del front independentista i les altres dues del front llibertari del moviment okupa de Gràcia.