Saladestar proposa un festival itinerant per 24 tallers d’artistes

Saladestar no para màquines. Amb nou local al carrer de Sant Joaquim –després de tancar la seva seu històrica i superar mesos d’incertesa sobre el seu futur a la Vila–, aquest col.lectiu torna a deixar-se veure per Gràcia amb una proposta suculenta amb un títol (com ja ens tenen acostumats) si més no curiós: POTAG, un petit festival itinerant amb música, happennings, audiovisuals, xerrades i els tallers dels artistes graciencs com a actors protagonistes. La salut creativa dels Saladestar continua sent de ferro, encara que s’hagin vist gairebé obligats a abandonar el local de Martínez de la Rosa que els va veure néixer fa cinc anys a causa de l’alt preu del lloguer (vegeu L’Independent núm. 251). Ara la nova adreça té nom de sant i comparteixen despeses amb un despatx d’arquitectes. Amb la continuïtat garantida a la Vila, i sota el paraigües de PÚBLIC –el seu projecte estrella de dinamització cultural–, volen apostar fort per la creació més emergent i alternativa que es cou en els tallers de creació graciencs, que sobreviuen amb dificultats fora dels circuits convencionals de difusió. POTAG apareix així com a una reformulació evolutiva d’uns dels històrics projectes de Saladestar: la iniciativa Tallers Oberts, les jornades de portes obertes als estudis dels artistes graciencs. “Ens semblava original evolucionar i no només obrir els tallers en una jornada de portes obertes sinó crear un festival itinerant pels locals, amb quatre dies d’activitats encadenades”, explica Lluc Mayol, portaveu de Saladestar. Clica aquí per veure tota la programació