La plataforma veïnal de Lesseps, dividida pel resultat de la reforma

A la plaça Lesseps hi regna la contradicció. Quan falten dos mesos perquè concloguin les obres, la plataforma veïnal que va liderar la reivindicació ha quedat dividida. Hi ha un ampli sector, detractor del nou espai, que denuncia que l’Ajuntament ha incomplert l’acord de recuperar el pendent natural. L’altre sector, però, demana paciència i proposa que les crítiques s’aplacin fins al final de l’obra. Agrada o no agrada. Aquesta és la gran qüestió. I d’elements a valorar n’hi ha molts, començant per l’estructura blanca que hi ha davant de la biblioteca. Uns es pregunten qui ha tingut el mal gust de col·locar-la i uns altres opinen que es tracta d’elements avantguardistes i minimalistes a què els graciencs han d’acostumar-se. Però el que ha provocat la divisió entre els membres de la plataforma Una altra plaça Lesseps és possible és el pendent de l’espai i aquí la cosa ha petat en dos sectors, que aquesta setmana s’han llançat les cartes pel cap: d’una banda el membre de la plataforma, August Bernat, i de l’altra, el portaveu de la plataforma, Fernando Casal. “Si et situes davant la biblioteca es veu clarament que no s’ha recuperat el pendent natural, com tampoc a la banda dels Josepets. Tinc fotografies antigues i la imatge d’ara no s’assembla en res a la de llavors”, explica Bernat, que assegura que es tracta d’un tema econòmic, “per manca de diners no van voler treure una última llosa i recuperar el pendent”. Segons Casal, l’explicació del desnivell és el túnel. “El van baixar però havia de sortir a Lesseps, no a la Travessera de Dalt. Per tal de respectar la distància de gàlib no van poder recuperar el pendent i ha quedat una mica més elevat”.  Llegir la notícia completa al número 268 de L'Independent