Per Sant Jordi, consumeix literatura gracienca

rosa

Avui, dia de Sant Jordi, L’Independent et recomana el consum de literatura gracienca. Al llarg d’aquest any literari –d’abril de 2008 a l’abril de 2009– nombrosos escriptors graciencs han publicat llibres. També han aparegut novel·les ambientades a Gràcia.

El tret de sortida del Sant Jordi 2008 el donaven dos títols, Gràcia, temps de bombes, temps de refugis, de Josep Maria Contel, i I jo, què pinto aquí?, del periodista Ferran Grau.

Amb Reclamo la paraula, Fidel Picó publicava el seu primer recull de poemes, que presentava a l’Heliogàbal. El crític de teatre Sergio Oliveros compilava textos breus a Es mejor morir sentados.

A El crim del caixer automàtic, Pere Meroño fa una crònica sobre l’assassinat de Rosario Endrinal, una dona que era rodamón i que al Nadal de 2005 va ser cremada per tres joves en un caixer automàtic del carrer Guillem Tell, 28.

El filòleg i col·laborador de L’Independent de Gràcia Jordi Albertí, després de l’èxit de El silenci de les campanes, publica Les cartes d’en Marc, un títol de literatura juvenil que es va presentar a la seu del Districte.

Franciscu Franco, català universal és altra de les novetats gracienques. El periodista Manel López reinventa la biografia de Franco en aquest llibre: nascut a l’Empordà i encara que segueix sent un criminal assassí, és federalista, es burla dels americans, estableix vincles d’amistat amb Stalin i pren Gibraltar de forma sorprenent; té més de 120 anys i els seus principals enemics són els terroristes extremenys… d’ETA (Extremadura Té Armes).

Sebastià Jovani, un dels impulsors del LEM, ha debutat en el terreny de la novel·la amb Emulsió de ferro, una novel·la negra clàssica, però també de gran originalitat. A la Gràcia de 1976, la relativa calma del barri es veu destarotada per l’aparició d’un cadàver a la plaça del Raspall.

Tria literatura gracienca per Sant Jordi.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *