Comença el judici contra l'hort del carrer Banyoles

hortbanyolesQuan han passat sis mesos de la posada en marxa de l'hort comunitari del carrer Banyoles, demà dimarts el projecte afronta el seu judici a les 11 hores, als jutjats de Via Laietana, 2. Fa dos mesos, els membres de l'hort de Banyoles van rebre una demanda civil de les propietàries del solar per aconseguir el desallotjament del solar. Aquest espai es va okupar fa mig any, com a cloenda d'una cercavila popular sota el lema Els espais buits no fan gràcia, que va passar per diferents indrets de la Vila on hi ha terrenys sense edificar des de fa temps. Des del web de l'hort, s'està fent una recollida de signatures per demostrar al jutge que el projecte compta amb un ampli suport popular. Ara per ara ja tenen prop de les 500 signatures. Els impulsors d'aquesta iniciativa defensen que l'hort ha esdevingut "un símbol de l'autogestió participativa a la Vila, on veïns i veïnes de tota mena es troben per desenvolupar activitats agrícoles, culturals i pedagògiques". Els diversos col·lectius que estan al capdavant del projecte del carrer Banyolen denuncien "l'existència de multitud d'espais en desús per motius especulatius". Clica aquí per consultar més informació sobre l'hort