Cinquanta anys de la mort de Joaquim Blume

joaquim-blume

Avui es commemoren els 50 anys de la mort del gimnasta gracienc Joaquim Blume. L’esportista va morir el 29 d’abril de 1959 quan volava amb tot l’equip espanyol de gimnàstica que viatjava en el vol 42 d’Ibèria i l’avió es va estavellar a la serralada de la Sierra de Valdecamas de Concas. En el mateix vol anava la seva esposa, Maria Josefa Bonet i altres esportistes com Raúl Pajares, Pablo Müller i Josep Aguilar. Blume tenia vint-i-sis anys quan va morir.

La seva trajectòria esportiva esportiva va ser brillant. Fill d’un professor de gimnàstica alemany, Blume tenia setze anys quan es va proclamar campió d’Espanya i l’any 1952 va participar als Jocs Olímpics d’Hèlsinki. Al 57 va batre al rus Yuri Titov per aconseguir el títol de campió d’Europa.

El 15 d’agost de 1960, un any després de la seva mort, es va penjar una placa commemorativa a la façana de la casa on vivia, al número 1 del carrer Santa Creu.

, , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *