El Col·legi d’Economistes començarà a edificar-se al Caspolino al setembre

caspolino

Després de mesos d’inactivitat al solar buit que acollirà la nova seu del Col.legi d’Economistes als terrenys de les antigues atraccions del Caspolino, alguna cosa s’ha començat a moure aquesta setmana amb l’enderroc de les últimes bigues i parets que quedaven gairebé a cel obert. El col·legi professional té previst iniciar les obres de construcció del flamant edifici de vidre de Roldán+Berengué al setembre i tenir-lo acabat a finals de 2010.

Han passat molts mesos des que L’Independent va avançar l’octubre de 2007 que el Col·legi d’Economistes es quedava el solar del Caspolino, però finalment al llarg d’aquesta setmana l’antiga instal·lació dels Caspolino s’ha vist coberta per una lona i amb una sèrie de bastides a l’interior. Els operaris han estat enderrocant les darreres bigues que quedaven del que fins al dia 5 de febrer de 2005 van ser unes atraccions infantils. “Aquestes actuacions eren necessàries perquè encara hi havia algunes bigues de fusta en mal estat. Abans que s’ensorressin, les havíem de treure”, explica Joan Ràfols, vicedegà de la junta del Col.legi d’Economistes.

Ara per ara, el col.legi ja té la llicència d’obres i des de l’estiu té l’autorització municipal per al pla especial urbanístic de reordenació, però encara li falta el certificat d’eficiència energètica, un procés pel qual s’ha de verificar la conformitat del projecte. L’estalvi de l’energia d’aquests edificis eficients és de prop del 25 per cent.

Un cop el Col.legi d’Economistes tingui tots els permisos, llicències i certificats obrirà el concurs per adjudicar les obres. Amb tot, es preveu que les obres comencin a finals de setembre. “L’edificació durarà prop de quinze mesos, perquè ja només els treballs d’estructura es poden allargar nou mesos”, apunta Joan Ràfols. Així, la nova seu del Col.legi d’Economistes estarà acabada a finals del 2010 o principis del 2011, i no a començaments del 2010 com s’havia anunciat. “Es tracta d’unes obres complexes perquè el solar és estret i és un projecte d’envergadura”, subratlla.

, , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *