Gabriel Mondlane: “Després de veure el film, moltes persones van fer cua per fer-se la prova de la sida voluntàriament”

gabriel-i-cristinaEls cinemes Verdi Park acullen demà dijous la projecció de Silêncio da mulher, el film que obre la mostra Salut per al desenvolupament. La presentació i el debat posterior comptarà amb la participació de Gabriel Mondlane, el director del film, i Cristina Álvarez, metgessa i antropòloga.

“Fer aquesta pel·lícula és el somni de qualsevol director de cinema que viu a Moçambic i que no té mitjans per fer un film”, diu Gabriel Mondlane. “La pel·lícula és una eina de treball fonamental i una eina de difusió i conscienciació”. El documental tracta la història d’una dona infectada pel virus de la sida. “A Moçambic, gran part de la població no sap llegir, per això aquest treball és tan important, perquè a través de la transmissió oral i gràcies a què està feta en la llengua local, han pogut entendre el missatge”.

Per a Gabriel Mondlane, un dels resultats més positius és que “després de veure el film, moltes persones van fer cua per fer-se la prova de la sida voluntàriament”.

Cristina Álvarez considera que Silêncio da mulher ha servit “per trencar el silenci que domina l’epidèmia”.

Foto: Javi Soria

, , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *