Les penyes de l’Europa pressionen Hereu perquè eviti l’embargament

europaUna setmana després que es fes pública la victòria judicial de l’Ajuntament sobre el Club Esportiu Europa, que obliga a pagar 205.000 euros en concepte d’impagament de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), encara no hi ha cap solució. Mentre el pressupost del primer equip per a la propera lliga queda penjant d’un fil, aquesta setmana han estat les penyes les que han sortit a pressionar l’Ajuntament perquè eviti l’embargament. Les penyes de l’Europa consultades per aquest setmanari, Caliu Gracienc, Torcida Escapulada i Agrupació Europeista, han mostrat el seu desacord amb la situació d’inestabilitat creada i han criticat l’Ajuntament per exigir aquests diners a l’entitat escapulada argumentant que les instal·lacions del Nou Sardenya són de propietat municipal. El mateix divendres en què es va conèixer la notícia i el dissabte a la tarda quan es va disputar el darrer partit de la temporada (Europa 2 – Vilajuïga 0) desenes de socis es van dirigir al president escapulat, Guillaume de Bode, preocupats per la situació econòmica de l’entitat arran de les informacions de l’Independent. La junta directiva i els socis coincideixen que és l’Ajuntament qui s’hauria de fer càrrec de l’Impost de Béns Immobles però aquests últims també critiquen a la directiva el silenci administratiu en una qüestió tan delicada, més quan dos dies abans que es fes pública la notícia hi va haver una reunió entre la directiva i les penyes on no es va tractar el tema. “El club no té ànim de lucre i és una entitat formativa”, argumenta Tomás Santiago de l’Agrupació Europeista. “Fora de Barcelona els ajuntaments no només paguen l’IBI sinó que també carreguen amb les despeses d’aigua i la llum i contracten un encarregat de camp”, sentencia Albert Pujol del Caliu Gracienc. Afirmacions com aquestes són les que han fet sentir els socis penyistes de l’entitat que, en alguns casos, han arribat a convidar als directius a lliurar simbòlicament les claus del camp a l’alcalde en cas que el club hagi de carregar amb l’IBI. Foto: Javi Soria