Lesseps s’inunda de motos davant l’absència de places d’aparcament

motosLa nova plaça Lesseps, publicitada a tort i a dret per les instàncies municipals i els veïns més favorables a la reforma, ha començat a canviar de fesomia ràpidament amb una invasió en tota regla de motos que aparquen a qualsevol racó, sobretot a sobre les voreres de la plaça i dels carrers adjacents però també a llocs inusuals com a tocar dels semàfors i de les parades de l’autobús. La raó principal d’aquesta invasió és l’absència de places d’aparcament per a motos en tota la plaça, fet que ja va ser diagnosticat per alguns veïns en la finalització del procés de reforma i que ara es posa de manifest amb tota cruesa. Amb un mínim treball de camp, els motoristes poden comprovar que les places d’aparcament per a motos més pròximes se situen a l’avinguda de Vallcarca (una desena de places davant dels númerós 16 a 22), a l’avinguda República Argentina (una vintena entre els números 27 a 31 i alguna més desperdigada) i al Torrent de l’Olla (una cinquantena a la façana de les monges, al número 222). La zona més envaïda de la plaça se situa davant de la Casa Ramos, a la banda sud-Llobregat, cosa que ha ajudat a deslluir les terrasses dels bars que havien donat un nou aire a l’espai. Hi ha també punts com la cantonada dels Josepets o la de la Biblioteca Jaume Fuster on, malgrat la certa solitud, ja hi ha motos que han començat a guanyar terreny al vianant. Els accessos a la plaça des de l’avinguda Príncep d’Astúries i des de Torrent de l’Olla també estan particularment plens, tot i que en aquest punt les voreres no superen els tres metres d’amplada i els vehicles estacionats són susceptibles de ser multats. Foto: Javi Soria