La Generalitat retalla 30.000 euros a la Festa Major pels efectes de la crisi

Els 210.000 euros que la Festa Major va rebre en subvencions de la Generalitat en l’edició del 2008, enguany es retallen a 180.000 euros. El president de la fundació privada Festa Major de Gràcia, Ricard Estruch, ha assegurat que “la rebaixa no afectarà als carrers, per als qui mantindrem el pressupost, sinó que ens obligarà a eliminar algun dels espais”.

Tant la secretaria d’Acció Cívica com el departament de Cultura de la Generalitat han aplicat retallades en la subvenció que concedeixen a la Festa Major de Gràcia. La rebaixa d’Acció Cívica es concreta en 10.000 euros menys, un 10 per cent respecte els 100.000 euros que van donar per a l’edició del 2008. Si bé en una carta adreçada a la Festa Major el departament de Cultura especificava que la retallada per a enguany seria del 50 per cent, finalment ha decidit concedir un 20 per cent menys dels 110.000 euros que va atorgar l’any passat, és a dir, s’ha reduït en 20.000 euros. En total, la Festa Major comptarà amb 30.000 euros menys de subvenció, tot passant dels 210.000 euros de 2008 als 180.000 euros per a aquest estiu. “Tot i que es tracta d’una reducció important, encara és suportable ja que hi ha moltes entitats que han vist caure la seva subvenció en un 50 per cent”, afirma Ricard Estruch.

Aquests 30.000 euros menys obliguen a la Festa Major de Gràcia a eliminar algun espai. “Estem estudiant quins. Un dels més segurs és l’espai juvenil del passeig de Sant Joan, no tant pels diners, sinó que també perquè ofereix una programació que ja ofereixen, amb qualitat, els carrers”, apunta. Altres que estan a la llista són l’espai de la Sarsuela i l’espai de la Dansa. En cap cas, però, estan en perill les Tardes Clàssiques ni les Nits al Claustre.

, , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *