Varela torna a distribuir nazisme

varelaLa Llibreria Europa del carrer Sèneca, assenyalada històricament com a centre difusor del nazisme i intervinguda policialment i judicialment en diverses ocasions, torna a estar plenament operativa. El seu propietari ha reprès la tasca editorial i la distribució a nivell mundial, sobretot en països on l’apologia del negacionisme i la propagació de l’odi racial està prohibida. Els Mossos d’Esquadra, segons ha pogut saber L’Independent, han enregistrat noves converses que certifiquen el retorn de Pedro Varela a la plena activitat, mentre la justícia també es mou.

“He cercat durant més de deu anys en tots els arxius i no he trobat res sobre una possible connexió entre Adolf Hitler i l’Holocaust (…) Cap document relaciona Adolf Hitler amb maltractaments als jueus. En canvi, si que vaig trobar diversos documents d’Adolf Hitler destinats a protegir-los”. Sorprenent? Esbojarrat? Humiliant per als milers de víctimes? Són paraules literals del britànic David Irving al llibre Pruebas contra el Holocausto, número ú de vendes al rànquing de la Llibreria Europa. Relíquies del passat? No pas. El llibre està editat per Editorial Ojeda, vinculada directament a la llibreria; està editat el 2008; i ja va per la segona edició.

El mateix Irving –condemnat a 3 anys de presó a Aústria el 2006 per negacionisme de l’holocaust, va estar a la llibreria el 14 de desembre passat, tres setmanes després que ho fes l’exlider del Ku Klux Klan David Duke, enmig d’una ampla protesta antifeixista i un setge policial als Jardinets.

La Llibreria Europa, la taca negra de la Vila de Gràcia, segueix ben operativa i continua sent la principal distribuïdora nacional de la literatura neonazi, alhora que referència europea i internacional per als grups d’extrema dreta, malgrat les fotes campanyes socials i civils que durant dècades han demanat la seva clausura, algunes de les quals, llunyanes, tenien com a protagonista de primera línia l’actual regidor de districte, Guillem Espriu.

Text: Mariona Fernàndez

Foto: Èric Lluent


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *