El Districte renuncia a fer l’escola d’adults a l’antiga escola Al·leluia

aleluia

L’antiga escola Al·leluia es mantindrà com a espai de guarniments de Festa Major i el projecte que va anunciar el Districte al novembre de 2007 d’ubicar en aquest edifici un centre d’ensenyament d’adults ha quedat descartat. Per la seva banda, el Consorci d’Educació de Barcelona, l’organisme que s’encarrega de la construcció d’aquests centres, explica que desconeixia l’existència del projecte.

L’escola Al·leluia, al carrer Milà i Fontanals, no es convertirà en una escola d’adults, tal i com el Districte va anunciar ara fa dos anys (vegeu L’Independent núm. 229) sinó que es mantindrà com un dels espais que el consistori ha cedit a la fundació privada Festa Major perquè les comissions de carrers puguin treballar els seus guarnits, tal i com fixa el conveni signat entre les dues parts.

El canvi d’ús per a l’edifici de l’Al·leluia no suposa un trastorn per a cap organisme perquè, de fet, el projecte de destinar l’immoble de Milà i Fontanals a la reubicació de l’escola d’adults, que es trobava al CEIP Rius i Taulet i que des de fa dos cursos està a Príncep d’Astúries, no va sortir dels calaixos del Districte, tot i l’anunci oficial al novembre de 2007. Fonts del Consorci d’Educació de Barcelona, l’organisme encarregat de planificar els centres d’ensenyament per a adults, asseguren que la proposta mai va arribar a les seves mans i expliquen que precisament ara s’està elaborant un mapa d’aules de formació d’adults a la ciutat i l’opció de l’Al·leluia no apareix enlloc. Malgrat això, el Pla d’Actuació del Districte 2008-2011 recull com a punt “llogar i cedir l’edifici de l’antiga escola Al·leluia al Consorci per adequar les instal·lacions i ubicar-hi el Centre d’Adults de Gràcia”.

Així, l’edifici es consolida com un espai de guarniments de Festa Major, juntament amb el que hi ha al carrer Alzina, i el que s’ha posat en marxa enguany a la Travessera de Gràcia amb Vic, on s’han instal·lat les comissions de placeta de Sant Miquel i Berga.

Foto: Javi Soria

, , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *