Jutjat el presumpte neonazi acusat de clavar una destral a un jove antisistema

L'Audiència de Barcelona va jutjar ahir a un jove d'estètica neonazi per presumptament haver clavat una destral a un altre jove antisistema a prop del camp del CE Europa. Els fets es remunten al 15 de maig de 2008 quan, sobre les 21 hores, la víctima es trobava a un parc de la Travessera de Dalt amb un amic i Manuel S.P., el presumpte agressor, es va acostar en moto per darrere, amb un casc integral posat i li va clavar dos cops amb la destral. El primer cop no va tocar-lo, però el segon li va provocar un greu traumatisme. També va colpejar a l'amic amb el mànec de la destral. La víctima va poder identificar el seu agressor abans de desmaiar-se. En el judici, Manuel S.P. va negar els fets. El presumpte agressor va assegurar que no va agredir a la víctima i que no es trobava al lloc dels fets, perquè el 15 de maig de 2008 estava a un gimnàs del barri del Clot. Sí que va admetre, però, conèixer a la víctima. La fiscalia va demanar inicialment 15 anys de presó per a Manuel S.P. per intent d'assassinat, 1.080 euros de multa per maltractament a l'amic de la víctima i 17.160 euros d'indemnització per al ferit.