El CAP Larrard atén el 100% dels pacients en menys de 48 hores

larrardEl 100% dels pacients del Centre d’Atenció Primària Larrard són atesos en menys de 48 hores, mentre que al CAP Vallcarca ho són el 93 per cent i al CAP Claret, el 88 per cent. L’índex de satisfacció dels graciencs en relació a l’atenció primària està per sobre del 65 per cent. Aquestes són les primeres dades presentades en el marc del nou Consell de Salut de Gràcia, que es va constituir el 25 de juny. A Gràcia hi viuen 123.304 persones, que disposen de tres centres d’atenció primària, un hospital, cinc centres sociosanitaris, dos programes d’atenció domiciliària i equips de suport, quatre centres de salut mental, cinc equips d’atenció primària i un total de 87 farmàcies. Segons les dades, el tres CAP de Gràcia van sumar 544.991 visites, sent el de Pare Claret el que en va registrar més, un total de 277.575. L’efecte d’aquestes xifres en les llistes d’espera es traduïa el desembre de 2008 en el fet que el CAP Larrard donava resposta al cent per cent dels pacients en 48 hores. Aquest percentatge al CAP Vallcarca era del 93 per cent i al CAP Claret, del 88 per cent. D’altra banda, el servei d’urgències de l’hospital de l’Esperança va atendre 23.146 persones. Pel que fa a l’índex de satisfacció dels graciencs respecte l’atenció que reben als diferents CAP, la més alta és la dels pacients del centre de Vallcarca, que voreja el 85 per cent. El que està a la cua és el CAP Pare Claret. La saturació i les llistes d’espera d’aquest servei van fer que el Districte decidís descongestionar el CAP i traslladar pacients al nou equipament que es construirà al solar de l’antiga Cibeles, a Còrsega, i que s’anomenarà CAP Vila de Gràcia. Altres dades que es van presentar en el consell de dijous passat són relatives a l’atenció a la salut pública. S’han fet 282 inspeccions a restaurants i 54 a menjadors escolars per a la vigilància i control d’aliments. També s’han realitzat 538 controls de fauna urbana i plagues.