La reforma dels carrers Gomis i Palou centra el debat del plenari

plenari1Els veïns dels carrers Gomis i Palou, contraris a les obres per a la reforma integral d’aquestes vies, van aconseguir que el plenari d’ahir es convertís pràcticament en un debat monogràfic sobre el tema. Queixosos per la manca d’informació sobre el projecte i per unes actuacions que suposen la tala d’arbres i la reducció de l’aparcament, i després d’haver passat per una comissió d’Urbanisme que no els va satisfer, els afectats per les obres van decidir portar les seves reivindicacions al plenari. Una manifestació a peu de plaça amb pancartes on es llegia Entreu en raó, salvem Mas Falcóva evidenciar al carrer el malestar d’aquests veïns, mentre que a la sala de plens un altre grup va exhibir octavetes i cartells on es criticava l’actuació del Districte. plenari2Els grups de l’oposició no van desaprofitar l’ocasió per mostrar el seu desacord amb l’equip de govern. El portaveu d’ERC, Àlex López, va qüestionar l’actitud defensiva mantinguda pel Districte en les reunions celebrades amb veïns, en què “s’ha fet una defensa tancada de les posicions inicials”. Per al portaveu de CiU, Carles Agustí, “si ningú se n’ha assabentat de les obres, alguna cosa ha fallat”. El conseller d’ICV-EUiA, Roger Amigó, va defensar el treball de l’equip de govern i va assegurar que “no hi ha hagut opacitat” i va afegir que “l’accessibilitat ha de ser un criteri general de ciutat”. El regidor Guillem Espriu, per la seva banda, va insistir que “les normatives d’accessibilitat ens obliguen i no podem fer allò que nosaltres volem” i es va comprometre a celebrar una reunió aquesta setmana per desencallar el conflicte. El president del Districte, Ricard Martínez, es va mostrar contundent davant la problemàtica: “Si el manteniment integral comença per tallar arbres, alguna cosa falla”. plenari3Deu de les dotze intervencions de l’audiència pública van tractar la problemàtica de la zona de Mas Falcó. Els veïns van exigir que el Districte reconsideri el pla integral i que arribi a un consens sobre un nou model que contempli l’aparcament, l’arbrat i l’accessibilitat a Palou. El col·lectiu de Gomis va demanar l’aturada immediata de les obres per repensar el projecte. Aquest matí, però, els veïns de Gomis han hagut de sortir al carrer per aturar les màquines. Fotos:  Èric Lluent  / Text: M. Díaz