Districte i Ajuntament mimen les entitats creatives en les subvencions

lacalderaEl Districte ha concedit al voltant de 320.000 euros per als projectes de 121 associacions ubicades a Gràcia a través de la convocatòria de subvencions d’enguany. A banda, algunes d’aquestes entitats també s’han beneficiat de les ajudes atorgades directament per l’Ajuntament i n’hi ha d’altres que n’han rebut la partida exclusivament des de Barcelona. L’import total de les subvencions de 2009 pateix una retallada de prop de 180.000 euros, una xifra que coincideix gairebé amb la partida que el Districte ha destinat a l’edició d’aquest estiu de Festa Major i que no s’inclou a la llista d’ajudes en quedar integrada en un conveni entre Districte i la fundació privada Festa Major. Si hi figurés, la suma total seria pràcticament la del 2008. Les entitats culturals són les que més beneficiades surten per l’Ajuntament de Barcelona: l’Obrador i la Sala de la Beckett, 117.716 euros; La Caldera, 70.000 euros –a banda de les subvencions que reben les companyies de dansa Búbulus, Senza Tempo i Malqueridas–; el Jove Teatre Regina, 55.279 euros i La Perla, 29, 43.000 euros. El casal de barri La Miranda és l’associació que més diners rep del Districte, un total de 32.000 euros, per al pla de desenvolupament comunitari de la Salut i per a iniciatives internes. Ciberdona, per gestionar el casal de barri Cardener i per promoure la cultura entre les dones, obté 13.200 euros des de Gràcia, 4.000 més que al 2008. L’associació cultural TRAM, que programa el Tradicionàrius, té una doble via de finançament, per una part el Districte li atorga 30.600 euros i per l’altra, l’Ajuntament li dóna 33.056 euros. Altre col·lectiu que té aquesta doble via és Gràcia Territori Sonor que de l’administració local obté 10.000 euros i de la de Barcelona, 55.000. Els Castellers també se’n beneficien de les dues administracions, 10.000 euros des de Gràcia i 12.179 euros des de Barcelona, per a la temporada i per al programa d’integració al català. El total supera substancialment els 14.630 euros de subvenció de l’any passat. L'Independent de Gràcia ha rebut 6.000 euros, la mateixa subvenció que al 2008.