Districte i Europa s’emplacen a evitar l’embargament del club per l’IBI

Les negociacions entre el Club Esportiu Europa i el Districte de Gràcia avancen a bon ritme tot i que encara no s’ha arribat a un pacte definitiu. L’objectiu de totes dues parts és evitar l’embargament dels 205.000 euros de l’IBI impagat dels darrers quatre anys. Eixugar el deute mitjançant la subvenció pública i els canvis en la concessió administrativa del Nou Sardenya són les dues qüestions que estan sobre la taula. La mesura més important com a solució d’urgència per evitar l’embargament del club és la via de subvenció que l’Ajuntament planteja per tal de cobrir les despeses de l’Impost de Béns Immobles impagat dels darrers quatre anys que ascendeix a 205.000 euros. Encara falta conèixer els detalls de com i quan es farà efectiva aquesta quantitat i en quins terminis, ja que podria ser que es repartissin en diferents anualitats. D’altra banda, el consistori està estudiant la manera com evitar que els clubs esportius hagin de fer-se càrrec de l’IBI d’ara en endavant ja que actualment les concessions administratives determinen que són les entitats gestores dels espais municipals les que han d’assumir l’impost. De moment, el Districte de Gràcia ha demanat que l’interlocutor de les negociacions sigui el tresorer del Club Esportiu Europa, ja que fins ara havia estat la presidència escapulada qui havia assistit a les reunions. Ambdues parts valoraran durant aquestes setmanes que resten de juliol la fórmula més adequada. Tot i que la solució està molt més a prop que el desacord, l’Europa ja ha pres les primeres mesures per rebaixar les despeses del club fent una retallada en el pressupost del primer equip. Com ha apuntat en diverses ocasions el nou entrenador del conjunt, Pedro Dólera, “el club no està disposat a contractar jugadors que demanen 2.000 euros per jugar a Tercera”. De fet, Gil de Bode, president escapulat, ja havia apuntat durant tota la temporada que els clubs de Tercera havien de racionalitzar el mercat.