Manel, a la plaça Rovira, es perfilen com les grans estrelles de Festa Major

manelLa plaça Rovira compta enguany amb un dels plats forts de la Festa Major. Guillem Gisbert, Martí Maymó, Roger Padilla i Arnau Vallvé, és a dir, els Manel actuaran la nit de dimarts 18 d’agost en el marc del Festigàbal. Aquests quatre joves graciencs són un dels grups que ha entrat més fort en el panorama musical dels darrers mesos i portaran a l’escenari de Rovira temes com La gent normal, En la que el Bernat se’t troba o Nit freda per ser abril. Els programadors de l’Heliogàbal s’encarreguen per quart any consecutiu d’una part del cartell de la Festa Major de plaça Rovira. En aquesta edició ocupen les franges de la tarda i de la nit de diumenge 16, dilluns 17 i dimarts 18, amb grups que ja han passat per la seu a l’Helio, a Ramon i Cajal. Els Manel són el ganxo principal d’aquest quart Festigàbal, perquè aquesta banda de graciencs estan omplint tots els escenaris on toquen. També actuarà a Rovira El Petit de Cal Eril, la formació de Joan Pons, Davi Paco, Lluís Rueda i Càndid Coll que el passat dijous 9 van presentar el seu primer disc I les sargantanes al sol a l’Artesà. El grup de la Segarra portarà el seu so orgànic, de flautes, xilòfons i regust popular el diumenge a les deu del vespre. La cantant Ainara Legardon, el grup Tostadas, els Stanley Brinks, Freshcard, Biscuit, Ass Trio i Windsor for the Derby són altres dels noms del cartell del Festigàbal 2009. “Seguim la mateixa línia que altres anys, portem aquells grups que han passat per l’Helio, perquè tots aquells qui no van tenir l’oportunitat de veure’ls, ara puguin”, explica Artur, el programador de l’Heliogàbal. A més, també hi haurà dues sessions poètiques durant la Festa Major, un cabaret vermut amb alguns dels poetes habituals de l’espai i l’espectacle L’eròtica del berenar, que comptarà amb les tres X, xocolata, xurros i xerinola. Foto: Òscar Mejías