Àlex Rigola: "El Lliure de Gràcia obrirà portes al setembre de 2010"

rigola El director del Teatre Lliure de Gràcia, Àlex Rigola, ha anunciat aquest matí que la sala del carrer Montseny obrirà portes al setembre de 2010. Ho ha fet durant la presentació del contracte-programa 2010-2012 entre l'entitat i les administracions. L'arquitecte encarregat del projecte de rehabilitació del Lliure de Gràcia, Francesc Guàrdia, ha explicat que "el gruix de les obres està gairebé acabat" i ara comença una segona fase de les actuacions. Amb tot, es calcula que al final d'aquesta temporada teatral estaran enllestides les obres. Des del nomenament de Rigola com a director del Lliure, sempre ha defensat la seu gracienca d'aquest teatre. Per això, ha recordat que quan al 2003 van tancar amb la intenció de reformar-lo, "algunes administracions no hi van creure i s'hi van oposar, per això nosaltres no havíem signat el darrer contracte-programa". La reforma no va començar fins al desembre de 2007. "Finalment es va aconseguir desbloquejar el desacord i ara tenim gent que ens dóna suport". Quan obri, el Lliure de Gràcia acollirà obres de mitjà format. Rigola ha volgut destacar l'esperit d'aquest espai i el perquè de l'interès per recuperar-lo. "Normalment, quan portes una peça de la sala d'assaig al teatre, perd. Al Lliure de Gràcia és l'únic lloc on guanya", ha subratllat. Foto: Meritxell Díaz