Engega el procés de recuperació del patrimoni de l'editorial Bruguera

brugueraL’editorial Bruguera i el barri del Coll són dues realitats íntimament lligades. Per això, ara, per recuperar la memòria històrica del bressol de personatges com Zipi i Zape o Mortadelo i Filemon, el Districte i el centre cívic, antiga seu de l’editorial, han posat en marxa un projecte cultural per rescatar documents, imatges i testimonis. En la presentació que s’ha celebrat aquest matí al Districte, tant el regidor Guillem Espriu, com la tècnica de Cultura Mari Cruz Martín i el director del centre cívic El Coll Xavier Franch, han fet una crida als veïns del barri, als extreballadors de la Bruguera i als familiars de l’editorial per aportar tots els documents que tinguin. A més, els hi han demanat la participació com a “patrimonis vius” i testimonis orals. Amb tot aquest material es pretén elaborar un documental. Pel que fa a la digitalització i emmagatzematge dels fons escrits i fotogràfics, l’Arxiu del Districte hi donarà suport. També s’ha anunciat la inauguració de dues exposicions al setembre: La Bruguera, una editorial del Coll i Tipologies d’humor Bruguera, comissariades per Jaume Vidal i Carles Santamaria. Les mostres es podran veure al centre cívic del Coll i la biblioteca Jaume Fuster. Una de les novetats és el rebateig i senyalització interior del centre cívic, com a centre cívic El Coll-La Bruguera. Al 2010 s’engegarà una Ruta Bruguera i també es faran taules rodones i cicles de xerrades amb experts en còmic i literatura infantil. Informació: L'Independent de Gràcia /  Foto: Javi Soria