Engega el procés de recuperació del patrimoni de l’editorial Bruguera

brugueraL’editorial Bruguera i el barri del Coll són dues realitats íntimament lligades. Per això, ara, per recuperar la memòria històrica del bressol de personatges com Zipi i Zape o Mortadelo i Filemon, el Districte i el centre cívic, antiga seu de l’editorial, han posat en marxa un projecte cultural per rescatar documents, imatges i testimonis.

En la presentació que s’ha celebrat aquest matí al Districte, tant el regidor Guillem Espriu, com la tècnica de Cultura Mari Cruz Martín i el director del centre cívic El Coll Xavier Franch, han fet una crida als veïns del barri, als extreballadors de la Bruguera i als familiars de l’editorial per aportar tots els documents que tinguin. A més, els hi han demanat la participació com a “patrimonis vius” i testimonis orals. Amb tot aquest material es pretén elaborar un documental. Pel que fa a la digitalització i emmagatzematge dels fons escrits i fotogràfics, l’Arxiu del Districte hi donarà suport.

També s’ha anunciat la inauguració de dues exposicions al setembre: La Bruguera, una editorial del Coll i Tipologies d’humor Bruguera, comissariades per Jaume Vidal i Carles Santamaria. Les mostres es podran veure al centre cívic del Coll i la biblioteca Jaume Fuster.

Una de les novetats és el rebateig i senyalització interior del centre cívic, com a centre cívic El Coll-La Bruguera. Al 2010 s’engegarà una Ruta Bruguera i també es faran taules rodones i cicles de xerrades amb experts en còmic i literatura infantil.

Informació: L’Independent de Gràcia /  Foto: Javi Soria

, , , , , , , , , , ,

3 thoughts on “Engega el procés de recuperació del patrimoni de l’editorial Bruguera

  1. Me alegra el proyecto de la recuperación de la historial de Editorial Bruguera S. A.
    Espero poder participar en las actividades que se vayan programando.

    Julia Galan empleada numero 446 de Editorial Bruguera S.A.

  2. Jo vaig treballar a Bruguera des del 1970 al 1976, al carrer Camps i Fabrés. Primer vaig estar a Móra la Nova, 2, els dos primers mesos. Després vaig passar a Redacció. Vaig començar fent formats i controlant totes les publicacions de revistes abans que anessin a producció
    Vaig ser la primera directora de les pubicacions Olé, Magos del humor, Joyas literarias juveniles, Famosas Novelas,…
    Jo tinc totes les col.leccions gairebé completes i hi surt el meu nom al caixetí legal de cada publicació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *