L’Observatori de Gràcia demana l’obertura de la plaça Dones del 36

observatoridones“Fora les reixes. Res de privilegis, ens sentim excloses. Volem accessibilitat i llibertat d’usos. Un espai obert a la Vila i que es restauri l’esperit de les Dones del 36!” Aquesta és la reivindicació que l’Observatori de Gràcia va portar dissabte a la plaça de Dones del 36 en forma de vermut popular dins les reixes i amb una gran pancarta que penjava dels barrots i on es podia llegir que “Gràcia no s’enreixa. No passaran. No al tancament”. L’Observatori considera que els barrots col.locats en aquest espai “traeixen el procés de recuperació de la memòria del les dones del 36, que era l’objectiu del Districte” i “creen distincions entre els veïns, entre una elit i els altres”. Per al col·lectiu, el consistori ha fet servir arguments com “la imposició del civisme i la seguretat” per prohibir el pas a una zona pública. A més, des de la plataforma critiquen que no hi hagi hagut cap consulta ciutadana per decidir el disseny i la seva urbanització, i “es confirma el model de barri-aparador”. Foto: Observatori de Gràcia