Joan Blanques de Baix es converteix en l’escenari de ‘Hansel i Gretel’

jblanquesbaixJoan Blanques de Baix, el guanyador de l’any passat, ha triat un clàssic entre els contes infantils per guarnir el seu carrer. La història de Hansel i Gretel quedarà representada entre la verdura del bosc i un mar de llaminadures. La comissió del carrer no ha escatimat en pressupost, malgrat la crisi, i oferirà una programació similar a la d’anys anteriors: activitats infantils i veïnals al llarg del dia, i música per la nit. Enguany, el carrer espera amb il.lusió el seu públic, després de rebre l’any passat el primer premi. El conte infantil Hansel i Gretel ha estat el motiu escollit per guarnir Joan Blanques de Baix. Veïns i voluntaris treballen gairebé tots els vespres per representar meticulosament els escenaris del conte. Aprofitant el desnivell del carrer, la comissió ha decidit crear una història lineal que permeti al visitant anar des del principi fins al final del relat: a la part de baix del carrer, el caminant es toparà amb la casa de llaminadures de la bruixa i mentre enfila la pujada s’anirà endinsant en un bosc tenebrós. El motiu del guarnit va rebre el suport de la majoria de la comissió fa uns mesos i des d’aleshores no han deixat de fer proves i de perfilar idees. L’any passat Joan Blanques de Baix va dedicar el seu guarnit a les iaies de Gràcia convertint el seu espai en una merceria de vetes i fils. Amb aquesta aposta van aconseguir el primer premi, un dolç record que els anima en el seu nou disseny. La posició d’aquest carrer en el concurs de guarnits ha anat pujant esglaons any rere any, tot i que “l’objectiu del guarnit no és el premi, és poder fer Festa Major”, aclareix Miquel Àngel Vergara, president de la comissió. jblanquesbaix2El material utilitzat per representar el conte s’ha anat compilant al llarg de mesos i gràcies a la col.laboració dels veïns que s’han sumat a la causa: piles i piles de diaris, cinta de precintar, escuma d’embalatge, pintures, paper de cera, guix i aigua. Amb totes aquestes eines, Joan Blanques de Baix penjarà més de set mil fulles d’arbre que amagaran una caseta de llaminadures, els animals del bosc i els personatges principals d’aquest conte germànic: els germans golafres Hansel i Gretel i la malvada bruixa. La comissió de festes no ha tingut problemes amb el material, donat que la major part és reciclat. Tot i que tenen present el moment de crisi econòmica, no han retallat recursos ni programació. El president de la comissió creu que el temps d’oci és l’últim del que prescindeix la gent. “Potser la gent viatja menys a l’estiu i ve més a les festes de Gràcia, que tenen molt d’atractiu”, valora Vergara. Reportatge: Patrícia Monge / Fotos: Javi Soria