Mozartventuritza’t! Seixanta metres d’adrenalina i diversió a l’abast

mozart2Benvolgut veí lector: si a partir del proper dia 15 ha de baixar des de la plaça de la Vila fins a Bonavista per la banda dreta, li cal saber una cosa: estigui alerta, amic, perquè ni passarà pel carrer de sempre, ni trigarà l’habitual minut i mig en travessar-lo. Una sola passa avall i es veurà immers en un món de diversió que amenaça d’atrapar-lo durant hores. Canviï de ruta si arriba just a la feina o l’espera la família per dinar. Cregui’m, de debò: ningú passa de llarg per Mozartventura. Mozart van quedar quarts al 2008.

Mozartventura: seixanta metres de carrer convertits en un completíssim parc d’atraccions. Aquesta és la proposta de qui l’any passat va ser el quart guanyador del concurs de guarnits. Un quart premi, per cert, totalment inesperat. “Ens vam trobar que érem menys persones que altres anys, però vam decidir fer un sobreesforç perquè no es perdés la tradició. Per això no ens esperàvem gens guanyar cap premi!”, recorda Mar Gil, presidenta de la comissió de festes de Mozart. Si en aquestes condicions van quedar quarts, enguany (ja amb el nombre habitual de col·laboradors), la cosa realment promet. En qualsevol cas, però, la presidenta ho té clar: “El nostre objectiu mai no ha estat el premi. Anem a fer el que ens ve de gust”, afirma.

mozart3I vet aquí, doncs, el que els ha vingut de gust de fer aquest cop: un parc d’atraccions. Pel que expliquen, l’entrada no pot ser més espectacular. A la portalada de dalt, al costat de la taquilla d’accés i d’un plànol de situació, una nòria de fusta amb il·luminació inclosa donarà la benvinguda al visitant. Un cop dins, el primer que trobarem és el passatge del terror. Si volem continuar endavant, no tindrem més remei que caminar entre bruixes i calaveres sota un sostre farcit de ratpenats. Passat aquest tram, el que ens espera ja és tota una altra història. Cotons de sucre de maduixa, piruletes enormes, caramels gegants… de sobte, un paradís de llaminadures al nostre abast.

Des d’allà continuarem el camí fins a la zona d’atraccions. Hi trobarem un avió com el del Tibidabo (il·luminació inclosa!), uns autos de xoc, una atracció d’aigua. I un pèl més endavant, un clàssic imprescindible: la muntanya russa. Amb ella anirem a parar al final del recorregut, on trobarem, juntament amb els típics cavallets de fira, la sortida de Mozartventura. Abans d’abandonar el parc, però, suggerim parar atenció en els materials usats en la confecció del decorat. A Mozart tenen predilecció pel reciclatge –fixin-se en els cartrons de llet, el paper de diari, les ampolles de plàstic o el cartró usat–, que combinen amb bàsics com el paper de cel.lofana o la tela de galliner. Ah! I recordin, també, de consultar el programa d’activitats!

Reportatge: Sandra Balagué / Fotos: Javi Soria

, , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *