La festa incrementa el nombre de limitadors acústics als carrers

verdaLes comissions de carrers ja fa temps que tenen el xip posat per ser una mica més respectuoses amb l’entorn durant els dies de Festa Major. Això suposa fer una millor recollida dels residus, però també pensar en factors com la contaminació acústica i els problemes que aquesta comporta als veïns. Dins del paquet de propostes lligades a la sostenibilitat i al medi ambient, any rere any augmenten els carrers amb limitadors acústics. En aquesta edició, hi haurà un total de dinou. Un total de dinou carrers tindran aquest agost limitadors de so als seus escenaris. Segons ha explicat el regidor Guillem Espriu, “aquesta és la tendència a seguir”. Aquest aparells eviten que el so pugi per sobre d’un determinat nombre de decibels estipulat. Els limitadors acústics també s’han fet servir a les festes majors del Coll i del Camp d’en Grassot amb molt bon resultat. A més es farà una prova pilot de posar en marxa els limitadors a cinc espais –plaça de la Vila, Mozart, Progrés, Rovira i Raspall– el cap de setmana del 15 i 16 per comprovar com s’abaixa el volum de soroll. D’altra banda, també es tiren endavant set estudis sonomètrics, a la plaça de la Vila, a Rovira, a Fraternitat, a la plaça del Sol, a Providència, a Bruniquer i a Joan Blanques. En la darrera edició se’n van fer quatre, una dada que serveix per constatar que el volum de soroll és un element que preocupa tant al Districte com a les comissions. El consistori està tirant endavant altre tipus de mesures més pedagògiques entre els carrers i ha demanat que es dupliquin el nombre d’altaveus, per distribuir millor el so, i, amb el mateix objectiu, que les caixes s’aixequin i tinguin una inclinació de deu graus. Els carrers tornaran a fer la recollida selectiva de vidre, envasos i paper, i a banda hi haurà els bujols de matèria orgànica. “Potenciem la recollida del vidre perquè s’ha d’anar millorant any rere any. La premissa és consolidar el que comencem”, explica Ricard Estruch, president de la fundació privada Festa Major. Els serveis de neteja seran els habituals, sense modificacions respecte al 2008. El nombre de cabines de wàters s’incrementa, de 62 puja a 73. El Districte tornarà a repartir material compostable per als sopars de veïns, una pràctica habitual en totes les celebracions que tenen lloc al llarg de l’any. El Cargol Graciós, la fundació Festa Major i el consistori també han arribat a un acord pel que fa a recollida i material a l’espai Tasta Gràcia, a Manuel Torrente. El punt verd Tabuenca torna a convertir Guilleries en l’espai més verd de la festa i s’hi faran activitats de reciclatge i consciència mediambiental, pensades sobretot per als més menuts de la casa. Foto: Acció Catacrac