El guarnit medieval dóna a Verdi el primer premi

verdiVerdi ha tornat a imposar-se en el concurs de guarnits de carrers i ha aconseguit el primer premi de la Festa Major 2009. Enguany, la comissió ha convertit el carrer en un escenari medieval, amb les seves llances, escuts de llinatges, elms i arcs de cavallers. Amb aquesta posició Verdi recupera el tron, després d'haver quedat tercers classificats en l'edició de 2008. Els grans guarnits dels últims anys li han valgut al carrer unes molt bones posicions, primers al 2003 i 2004, quarts al 2005 i primers al 2006 i 2007. Enguany Verdi torna a encapçalar el rànquing, tot i la marxa del gran arquitecte dels seus guarnits, Joan Martorell, que el setembre passat va anunciar la seva retirada. El tramvia de Tordera els hi ha valgut el segon premi. La comissió ha tornat d'aquesta manera al podi. El tercer lloc ha estat per Joan Blanques de Dalt i el seu 'Tot és fràgil', la cançó de Joan Isaac que els ha inspirat per elaborar el guarniment. El primer, segon i tercer premi a la millor portada del programa de mà han estat per a La Perla -que enguany s'ha incorporat a la festa-, Tordera i Berga, respectivament. El guardó a balcons i portalades ha tingut com a guanyador el guarnit 'Calma', al carrer Santa Magdalena. La plaça de la Vila s'ha endut el premi a la reutilització, Joan Blanques de Baix a la innovació i Verdi a la millor portalada.