Acord entre l’Europa i el Districte per pagar l’IBI amb ajuts especials

debodeespriuEl temor que es fes efectiva l’ordre d’embargament que té l’Europa per l’impagament de l’IBI dels darrers quatre anys ha dut a l’Ajuntament i al club escapulat a buscar un acord d’urgència que se signarà el proper dimarts al matí. El consistori utilitzarà la fórmula del suplement d’ajuts econòmics per tal d’eixugar el deute i fer-se càrrec d’ara en endavant de l’import anual de l’Impost de Béns Immobles, solució que fonts del Districte han qualificat de “tracte especial”.

Un total de 205.000 euros. Aquesta és la xifra a la qual farà front l’Ajuntament per no deixar un històric del futbol català en una situació econòmicament molt delicada. Des que aquest setmanari va fer públic el deute del CE Europa (vegeu l’Independent 297) les negociacions s’han accelerat fins al punt que tant representants de l’entitat esportiva com de l’Ajuntament tenien fixat arribar a un acord abans de l’assemblea ordinària del club que se celebrarà dimarts, precisament el mateix dia en què es farà la reunió per signar l’acord definitiu. El pacte inclou un seguit de suplements d’ajuts econòmics destinats a acabar amb el deute i evitar de cara al futur la despesa anual de l’IBI a l’Europa. A més, segons fonts del Districte, l’acord també inclou que el consistori es farà càrrec de despeses com l’electricitat o el manteniment de la gespa. El president escapulat, Guillaume de Bode, presentarà la proposta a l’assemblea de socis a l’espera de la seva ratificació final. Des del consistori es qualifica l’acord de “tracte especial” però a ningú se li escapa el malestar històric de les juntes directives i l’afició per la manca d’implicació econòmica de l’Ajuntament en el projecte esportiu de l’Europa. D’aquesta manera, el Districte ja no haurà d’escoltar més allò de “al Barça i a l’Espanyol sí i a l’Europa no” i l’entitat escapulada s’ha salvat de la situació de crisi econòmica més complicada des del 2003, any en què es va haver de fer càrrec dels 168.700 euros que reclamaven els hereus de l’expresident Josep Castro.

Foto: Àngel Garreta

, , , , , , ,

5 thoughts on “Acord entre l’Europa i el Districte per pagar l’IBI amb ajuts especials

 1. No sé perquè hem de pagar entre tots la mala gestió d’una entitat privada. Ah sí! És com la Crisi: la caguen els bancs i ho hem de pagar la resta sense que els responsables deixin de guanyar fortunes…
  És vergonyós.

 2. Pol, l’Europa no és el propietari del camp. El camp és MUNICIPAL. És a dir, és com si tu vius de lloguer i l’amo et fa pagar l’IBI, ho acceptaries?.
  Doncs, aixó.
  Salut!

 3. Eloi, m’estàs dient que si em ve de gust puc anar a fer un partidet al Nou Sardenya amb els meus amics?
  A més, fa nou anys que visc de lloguer i també en fa nou que anualment rebo un augment en el preu per pagar l’IBI d’un pis que no és propietat meva. No ho trobo just, però si em nego a pagar-lo crec que em faran fora…

 4. Aviam Pol, no si vols no pots anar un partit al Nou Sardenya, pero tampoc al Camp Nou i t’asseguro q la quantitat de diners que rep el FCB, es molt mes elevada que la q rep l’europa, a mes com diu l’eloy, l’estadi es de propietat municipal, l’europa nomes duu la gestió, si a tu t’augmenten el lloguer per l’Ibi em sap greu, pero no hauria de ser aixi, ho hauries de negociar am el propietari ,perque deus tenir un contracte de lloguer amb un cert preu a pagar. Visca Gràcia i Visca l’europa!!!

 5. Perdona Ramon però també és molt més elevada la quantitat de diners que el Barça fa guanyar a la ciutat de Barcelona i a la República Independent de Gràcia. I amb això no vull dir que em sembli bé. Només penso que si una entitat o empresa és privada no ha de rebre ajuts, que per això és privada. Si està mal gestionada que canviï els gestors o que plegui, i que no vagi a aixoplugar-se sota el diner públic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *