Medi Ambient ultima el pla per fer pagar al Park Güell i posar-hi 5 bars

parkQuatre milions de visitants, un 84 per cent dels quals són turistes, i un ambient absolutament desbordat, ha abocat l’Ajuntament a prendre mesures definitives que es traduiran de manera imminent en un pla que preveu fer pagar per l’accés al Park Güell a través de deu màquines cancel·ladores que segellaran el perímetre del recinte. La mesura més polèmica, però, és la instal.lació de cinc quiosc-bars repartits per tot el parc. El pla integral d’actuacions del Park Güell, que forma part del pla d’usos que des de fa tres anys debaten veïns i districte, està en la “fase final” de resolució, segons fonts de la regidoria, i preveu un mapa d’accessos regulats repartits per tot el perímetre del parc. El carrer Olot, segons el pla que Imma Mayol, Guillem Espriu i Jordi Martí van presentar al juny als grups i a continguts del qual hi ha tingut accés L’Independent, es consolidarà com l’entrada principal del Park Güell amb un eix peatonal, i l’accés de la carretera del Carmel tindrà un aparcament renovat d’autocars. En l’apartat de nous serveis previstos, hi ha la instal·lació de cinc quiosc-bar al mirador del Virolai, a la plaça Moragas, a l’extrem del carrer Farigola, a l’extrem sud-est i a la terrassa superior del passeig de les Palmeres. Una altra de les novetats del pla és la construcció de tres nous edificis vinculats al parc: un de serveis tècnics de manteniment i conservació a l’avinguda del Coll del Portell, un punt d’informació a l’exterior de l’accés de la carretera del Carmel i un espai d’acollida al carrer Olot amb Larrard. El cert és que ara com ara, però, els treballs estan molt avançats des de l’Ajuntament però molt a les beceroles en l’àmbit del consens polític (vegeu requadre). També més indefinit és el pla a l’hora de garantir l’ús del parc per part dels veïns, dels escolars o dels socis del CN Catalunya que ara mateix fan servir l’espai. Des del districte s’han limitat a contestar que està en estudi un accés regulat amb targetes per a les màquines cancel·ladores. Foto: Javi Soria