Medi Ambient ultima el pla per fer pagar al Park Güell i posar-hi 5 bars

parkQuatre milions de visitants, un 84 per cent dels quals són turistes, i un ambient absolutament desbordat, ha abocat l’Ajuntament a prendre mesures definitives que es traduiran de manera imminent en un pla que preveu fer pagar per l’accés al Park Güell a través de deu màquines cancel·ladores que segellaran el perímetre del recinte. La mesura més polèmica, però, és la instal.lació de cinc quiosc-bars repartits per tot el parc.

El pla integral d’actuacions del Park Güell, que forma part del pla d’usos que des de fa tres anys debaten veïns i districte, està en la “fase final” de resolució, segons fonts de la regidoria, i preveu un mapa d’accessos regulats repartits per tot el perímetre del parc. El carrer Olot, segons el pla que Imma Mayol, Guillem Espriu i Jordi Martí van presentar al juny als grups i a continguts del qual hi ha tingut accés L’Independent, es consolidarà com l’entrada principal del Park Güell amb un eix peatonal, i l’accés de la carretera del Carmel tindrà un aparcament renovat d’autocars.

En l’apartat de nous serveis previstos, hi ha la instal·lació de cinc quiosc-bar al mirador del Virolai, a la plaça Moragas, a l’extrem del carrer Farigola, a l’extrem sud-est i a la terrassa superior del passeig de les Palmeres.
Una altra de les novetats del pla és la construcció de tres nous edificis vinculats al parc: un de serveis tècnics de manteniment i conservació a l’avinguda del Coll del Portell, un punt d’informació a l’exterior de l’accés de la carretera del Carmel i un espai d’acollida al carrer Olot amb Larrard.

El cert és que ara com ara, però, els treballs estan molt avançats des de l’Ajuntament però molt a les beceroles en l’àmbit del consens polític (vegeu requadre). També més indefinit és el pla a l’hora de garantir l’ús del parc per part dels veïns, dels escolars o dels socis del CN Catalunya que ara mateix fan servir l’espai. Des del districte s’han limitat a contestar que està en estudi un accés regulat amb targetes per a les màquines cancel·ladores.

Foto: Javi Soria

, , , , , , , , ,

4 thoughts on “Medi Ambient ultima el pla per fer pagar al Park Güell i posar-hi 5 bars

  1. QUEEEE? QUE ENS VOLEN FER PAGAR?!!!! MAQUINES CANCELADORES? QUIOSCOS BARS? PERO QUE ES AIXO!
    ELS VEINS FA TEMSP QUE DEMANEM UN PROJECTE PEL PARC I ARA RESULTA, QUE SENSE DIR RE, VENEN AMB AQUESTES IDEES DE BOMBER.

  2. El Parc Güell és un espai molt utilitzat per córrer i fer esport. A més, és un parc pensat per integrar-se a la muntanya. On anirem a córrer i a passejar els veïns si ens tanquen el Parc?

  3. I que més! Si volen fer pagar als turistes (que són el 84%) encara, però els veins no tenim enlloc més on anar a fer esport. A sobre de viure en un districte massificat, car i contaminat, haurem de pagar per anar a l’unic parc que hi ha! Quina vergonya de polítics!

  4. jo soc de la SEU D’URGELL.La meva filla viu aGRÁCIA a mi m’agrada cuant vinc anar al PARK GÜELL ,el meu gendre cada diumenge es duu el nen a passejar al PARK.Val que tingui que pagar jó peró ells nascuts aquí ,no senyor,aixó está molt malament peró que molt malament que pensin una mica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *