'Aquí s'aprèn poca cosa' s'estrena avui a la Beckett

aquisaprenpocacosaLa Sala Beckett porta avui a l'escenari Aquí s'aprèn poca cosa, la tercera obra amb què celebra el seu vintè aniversari. Dirigida per Toni Casares, el director de l'espai, tracta la història del jove Jakob von Gunten, procedent d'una vella família aristocràtica, que s'inscriu per voluntat pròpia en una escola de criats, fugint de les comoditats i l'aburgesament de la seva condició social. La vida a l'Institut Benjamenta, sense altre mètode pedagògic que el propi manual de l'escola i on l'única lliçó que s'hi imparteix és la de la humilitat i l'obediència més absolutes, es converteix aviat per a Jakob en un camí d'autèntica renúncia personal. Aquí s’aprèn poca cosa és una adaptació de la novel·la Jakob von Gunten. Amb aquesta peça, Casares ha volgut connectar passat, present i futur de la Beckett ja que aquesta obra la va descobrir gràcies a Sinisterra, l'anterior director de la sala. A més, segons Casares, l'obra té molta relació amb la primera obra que es va representar a l'escenari de la Beckett, Bartleby l'escrivent. Pep Ambrós, Guillem Motos, Quimet Pla, Alícia Pérez, Omar Sanchis, Jaume Ulled, Pau Viñals i Albert Viñas són els encarregats de donar vida als personatges d'Aquí s'aprèn poca cosa a la Beckett (Alegre de Dalt, 55) des d'avui fins al 13 de desembre. Foto: David Ruano