El pàrquing de motos del carrer Gran, a mig gas dos anys després

aparcamentGairebé dos anys després d’inaugurar-se, el primer pàrquing exclusiu per a motos del carrer Gran (al soterrani de l’espai jove La Fontana) està absolutament infrautilitzat. De les dues plantes que té la instal.lació, una està completament buida, a les fosques i amb dos cons que hi impedeixen l’accés, perquè l’espai mai s’utilitza; la primera planta només es cobreix a la meitat. L’aparcament, l’existència del qual encara no coneix molta gent, presentava aquest dimarts a la tarda un aspecte desolador: 38 motos i 9 bicicletes aparcades ben amples sense cap tipus de vigilància física (almenys en el quart d’hora que aquest periodista hi va ser) en una zona on hi caben 90 vehicles. A la planta de sota, hi ha 86 places més sense cap vehicle. El pàrquing té un total de 176 espais per aparcar. Aquesta realitat contrasta amb les dades oficials de l’Ajuntament, que assegura que hi ha vigents 99 abonaments amb diferents periodicitats (n’hi ha només de cap de setmana o per hores), repartits entre 78 motos i 21 bicicletes. Conclusió: en el millor dels casos, la instal·lació funciona sempre a mig gas. I aquestes dades encara són més sagnants si algú es dedica a comptar les motos que hi ha aparcades a sobre de la vorera del davant del pàrquing exclusiu: dimarts a la tarda n’hi havia 29, que no pagaven res per fer-ho, esclar. La infrautilització de l’aparcament del carrer Gran ha fet replantejar l’Ajuntament de Barcellona la intenció inicial de fer altres pàrquings d’aquest tipus per tota la ciutat; fins i tot s’havia rumorejat Sant Martí com a segona experiència. El quart tinent d’alcalde de l’Ajuntament Ramon Garcia-Bragado, va admetre divendres passat en un esmorzar amb periodistes que “no ens plantegem cap més pàrquing de motos”.