El festival L’Alternativa porta les seccions oficials i paral·leles als Kaplan

SPDalila_JeVoudraisVousVaconter_TachakouchtLa setzena edició del festival de cinema independent de Barcelona L’Alternativa s’instal·la des d’avui i al llarg d’una setmana als cinemes Casablanca Kaplan, que acull les seccions oficials i paral·leles. Un total de seixanta treballs, entre llargmetratges, documentals i curtmetratges, competeixen en la secció oficial. Les cintes reflecteixen un panorama de cinematografia independent contemporània, al marge dels circuits comercials. Entre els títols, d’arreu del món, es podran veure Inland, que s’endinsa en la contradictòria situació política d’Argèlia; la iraní Aram Bash va ta haft beshmar, que mostra com la societat es precipita cap al consum, o Bagatela, un documental que apropa l’espectador als jutjats de Bogotà, una de les ciutats amb els índexs de criminalitat més elevats. En la secció paral·lela es retrà homenatge al creador cinematogràfic Basilio Martín Patino i es farà una retrospectiva de la realitzadora marroquí Dalila Ennadre, que en els seus documentals tracta qüestions de gènere per donar veu a les dones. També es projectarà el film Anas: An Indian Film, del català Enric Miró i es farà un recorregut per dos cinemes, el rumanès –abans i després de 1989– i el mexicà, a la recerca de noves formes de narrar. L’Alternativa també farà activitats i passis al CCB, a l’Institut Francès, l’FNAC i la Casa Amèrica.

, , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *