La secció de teatre del Centre celebra avui el seu 125è aniversari

El 14 de novembre de 1884 naixia la secció de teatre del Centre. Aquell dia es representava sobre l’escenari La Cura de Moro, de Pitarra. Ja han passat 125 anys i l’entitat del carrer Ros de Olano ho celebra avui amb un pregó a càrrec de l’actriu Montserrat Salvador i la peça Tot recordant, que recull la història de la secció. A més, es farà un sopar d’aniversari el dia 21 de novembre que comptarà amb l’actuació de l’humorista Carles Flavià. “Durant molts anys la gent no s’apuntava per fer teatre, era una activitat més que els socis feien a l’entitat”, explica Carlos Pablos, president del Centre. Al llarg d’aquest segle més un quart, el teatre ha vist com les dones no podien pujar a l’escenari i els papers femenins eren representats per homes, i també com això canviava més endavant. El grup d’actors del Centre ha representat l’única passió feta per una entitat barcelonina. “Quan no es podia parlar en català, al nostre teatre es representaven obres de Segarra i d’altres autors de la terra”, comenta Pablos. Entre totes les generacions que han passat per l’escenari del Centre, Pablos destaca la figura del director teatral Esteve Polls, que aviat presentarà les seves memòries. Avui, l’entitat acull persones que volen formar-se en un grup de teatre amb prestigi dins el món amateur per, fins i tot, poder fer el salt al món professional.