Crònica de l’homenatge a Quintín Cabrera

quintin

Temps era temps hi havia un projecte per donar veu als qui habitualment no la tenen, es deia Ràdio Obrera.

Eren les èpoques de la transició, la Unió local de Barcelona de l’acabat de legalitzar sindicat de CCOO va posar en marxa aquesta experiència amb què van col·laborar moltes persones algunes de les quals avui tenen una certa notorietat.

Ahir, al CAT, es van trobar algunes d’aquestes persones i moltes altres per retre homenatge a Quintin Cabrera que també havia col·laborat i va morir el 12 de març d’enguany.

En l’acte, que va ser conduït pel periodista Pitus Abril, es van fer diferents semblances del cantautor “uruguayo-catalán” com tothom el qualificava i ell no volia que l’anomenessin (“fa més anys que visc aquí que els que vaig viure al país on vaig néixer i a més els treballadors no som d’on neixem sinó d’on ens guanyem la vida”) a càrrec dels qui havien compartit militància artística, sindical o política: Toni Traveria, Vicenç Tarrats, Montse Torres, i Adoni Gonzalez, entre d’altres.

Entre aquests parlaments i la cloenda, a càrrec dels fills de Quintin Cabrera, es van cantar algunes de les seves cançons més emblemàtiques de la mà, entre d’altres, de Jordi Fàbregas, Joan Isaac, Jaume Arnella i Toni Trulló.

Entre els assistents es trobaven Àngel Crespo, responsable actual de la USCOB (Unió sindical de Comissions Obreres del Barcelonès); Carles Gallego, secretari General de CCOO, i Jordi Miralles, diputat al Parlament de Catalunya per ICV-EUiA.

, , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *