Els nous consells de barri es refan designant veïns com a vicepresidents

El bon funcionament dels consells de barri a Gràcia en detriment d’altres òrgans com l’audiència pública posterior al ple o el consell ciutadà -dilluns hi van anar 15 persones comptant-hi tècnics i govern- ha culminat aquesta setmana amb l’inici d’una reforma que designarà veïns per al càrrec de vicepresidents de consell. Els primers elegits han estat a Vallcarca la presidenta de l’AV Riera Viaducte, Dolors Millan, i al Coll el president de la plataforma 14A, Manel Romero.

El procés de designació dels vicepresidents dels consells de barri es va iniciar, de fet, divendres amb una reunió al districte en què govern i oposició van consensuar una desena de noms d’aspirants que s’han anat reduint durant la setmana en funció de la predisposició dels candidats.
La primera elecció va tenir lloc dimecres al reconstituït consell de barri de Vallcarca, que va designar l’única candidata, Dolors Millan -que no va assistir a l’acte-, amb els vots justos del govern i l’abstenció de l’oposició (nou vots a sis, la majoria de dos terços necessària). La segona, al consell del Coll, va elegir el president de la plataforma 14A, Manel Romero, si bé sobre la taula també hi havia hagut els noms de Marina Abad, Salvador Barrau i Domènec Giravent.

La resta de consells de barri (La Salut, Vila de Gràcia i Camp d’en Grassot-Gràcia Nova) s’elegiran al gener i ja hi ha noms d’aspirants. A la Salut es perfila com a elegit el nom de Quim Torras, destacat dirigent veïnal del barri que ha agafat representativitat en el conflicte del Park Güell. També havia sonat el nom de Gabriel Picart o Emili Vilches. A la Vila Josefina Altés té tots els números per sortir elegida per a un càrrec que també està obert a Carlos Pablos, Ricard Estruch o Glòria Estruch. Al Camp d’en Grassot, Josep Fossas (AV Passeig Sant Joan) té més suports que Montserrat Vilalta o Esteve Camps.

, , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *