El cicle de cinema Premi LUX, als Verdi Park

welcomeEls Verdi Park acullen des d’avui i fins dijous un nou cicle de cinema europeu, els premis LUX’09 del Parlament Europeu. Es projectaran les tres pel·lícules finalistes en la competició en versió original doblada al català, Eastern Plays, Storm i Welcome. Les tres cintes reflecteixen la diversitat cultural d’Europa i problemes com la immigració o la integració. L’entrada és gratuïta.

Eastern Plays és la història de dos germans que, després de molts anys allunyats, es retroben implicats en una agressió racista amb rols oposats: Georgi, que s’acaba d’afiliar a un grup neonazi, és un dels agressors; mentre que Itso, testimoni dels fets, auxilia la família turca que ha estat agredida. El grup neonazi demana a Georgi una major implicació i aquest comença a qüestionar-se la seva participació. Per la seva banda, Itso es planteja si la jove turca a qui ha salvat podria ser el seu passaport per sortir de la seva trista vida a Sofia.  Arrel d’aquest retrobament, els dos germans comencen a saber el que realment volen a la vida. El passi es fa avui a les 20.30 hores.

Demà es podrà veure Storm, que relata la història d’una fiscal del Tribunal Penal Internacional de l’Haia, Hannah Maynard, que porta un procés contra un antic comandant de l’exèrcit popular iugoslau acusat d’haver provocat la mort a civils musulmans a Ksmaj.

Tancarà el cicle la projecció de Welcome, centrada en la vida de Bilal, un jove de 17 anys refugiat kurd, que travessa Europa clandestinament per reunir-se amb la seva xicota, que ha emigrat recentment a Anglaterra, i que en el seu recorregut s’atura al municipi francès de Calais, on li impedeixen creuar el Canal de la Mànega.

, , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *