PSC i PP perfilen un pacte per fer el nou equipament de la Sedeta

sedetaLa ronda de contactes que el PSC manté des d’abans de l’estiu amb CiU per negociar l’equipament de la Sedeta s’ha tancat aquesta setmana amb la negativa de la federació nacionalista a donar suport a la construcció del nou espai per “innecessari”. Però el PSC ja fa dies que perfila un pacte amb el PP, que està molt avançat i que comportaria la construcció de l’equipament que volen els socialistes a canvi de tancar la plaça de la Sedeta, com volen sine qua non els populars.

L’equipament que no han comprat ni ERC des d’un bon principi ni ara CiU té dues plantes i planta baixa i un total màxim de 500 metres quadrats per nivell, tal com va avançar l’Independent. Amb aquesta proposta, l’equipament nou de la Sedeta retallarà una cinquena part de la plaça, sobretot a la zona de les grades, ja que tota la plaça fa 2.460 metres quadrats. L’edifici nou tindrà com a límit la façana de l’antiga fàbrica a Sant Antoni Maria Claret.
Els tres espais definits a la planta baixa (casal de joves, espai per a bucs d’assaig i espai per a associacions de veïns), en el document de criteris d’intervenció, té fins i tot concretats els metres quadrats de cada subdivisió: per exemple, el casal tindrà un espai de trobada de 90 metres quadrats, tres despatxos (45 m2) i dues sales (60 m2), els bucs d’asaig seran quatre (50 m2  totals) i l’espai d’entitats és el menys definit. A les dues plantes pis hi haurà el centre de serveis socials, amb oficines administratives.

El regidor del districte, Guillem Espriu, treu ferro al no d’ERC i de CiU perquè “només he de convèncer un dels tres” partits de l’oposició i, en aquest sentit, situa les converses amb el PP, l’últim contacte de les quals es va produir per telèfon ara fa quinze dies. El sí del PP compta amb el suport total de l’agrupació local, que ha elevat l’informe favorable al grup municipal del PP a Barcelona perquè doni el seu vistiplau. Fonts dels populars han assegurat que troben, per exemple, positiva la ubicació dels bucs d’assaig en el nou espai però que volen incloure tant sí com no el tancament de la plaça per motius de seguretat. Espriu assegura que aquesta possibilitat “està sobre la taula”, però també afegeix que la Sedeta es pot considerar, com sosté per a Dones del 36, un interior d’illa i que el tancament a la Sedeta “és una petició de fa molts anys dels veïns i de la Guàrdia Urbana”.

, , , , , ,

4 thoughts on “PSC i PP perfilen un pacte per fer el nou equipament de la Sedeta

 1. Crec que l’enquesta l’hauriem de fer al usuaris de plaça:

  – els nens que cada tarda, com els meus fills, jugen i corren a la plaça després de sortir de l’escola
  – a la gent gran que hi va a pendre el sol i a passar l’estona.

  Hem sembla que no hi estariem gens d’acord (els meus fills no hi estan!)…Si desapareix la plaça en favor d’un equipament, quines alternatives ens queden ? Anar a la plaça Joanic o als Jardins d’Antoni Puigverd, espais petits que ja estan molt plens ?
  No es pot aprofitar millor l’espai que ja tenim o buscar un lloc alternatiu que no suposi restar els llocs d’esbarjo que tenim ?

 2. A més de ser una plaça molt utilitzada per les famílies del barri el sortir de l`escola i els dies de festa, no hem d’oblidar que es fan molts actes culturals, el dia de la palma, el carnastoltes, trovada del dia de la dansa, la fira d `intercanci (la fira de la puça) actes culturals com concerts i mostres dels tallers del centre civic.No poden destruir una plaça tan emblemàtica per a tots els del barri … segur que hi ha altres ubicacions per aquet edifici.La nostra plaça només li cal una reforma … és una plaça viva, nomes cal anari cap a las 5 de la tarde i veure-ho els nens de l`escolas de las rodalias, La Sedeta, Las Teresianas, el Claret, el Claror i d`altres.I el anfiteatre el veure-ho ple dels pares i mares asseguts vigilan desde alla als seus fills.

 3. No estoy de acuerdo con la construcción de un edificio en la plaza de la sedeta, quiero que se mantenga como espacio abierto

 4. A veure, alguna cosa no em quadra, o sóc la única que entenc el que diu la notícia o sóc la única que no ho entenc: s’està parlant d’edificar en una cinquena part de la plaça, però els autors dels comentaris ja veuen la desaparició de la plaça. Desapareixerà o només es reduirà? D’altra banda, ni els nens juguen a les grades ni els avis s’hi enfilen per a prendre-hi el sol, i entenc que la part plana de la plaça, que és la que realment s’utilitza, es mantindrà. És així o no?
  I què vol dir tancar la plaça? Es tancarà perquè no hi pugui entrar ningú, ni els veïns?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *