El projecte del CEIP Bailèn s’encalla en les compensacions de la benzinera

benzinera bailenEl Districte treu pit aquests dies amb l’anunci del ràpid acord per la compra dels terrenys de la part alta del carrer Bailèn on ara hi ha una vella benzinera coberta i un pàrquing i on s’hi ha de fer el nou CEIP Bailèn, que des del setembre ha obert en uns barracons provisionals a la plaça del Poble Romaní. Però el més calent és a l’aigüera en la segona part de l’acord, les compensacions que ha de rebre la propietària. Aquesta setmana ha fet un any des que l’Ajuntament va anunciar que havia posat fil a l’agulla a un any de negociacions per a la compra de les tres finques i, amb alguns mesos de retard, des de la gerència del districte, la setmana passada es va confirmar el tancament de l’operació de compra dels terrenys de Bailèn 225-231 i de Quevedo 14-26 per una quantitat de 15 milions d’euros. El projecte, que es va començar a reivindicar a través de la coordinadora d’AMPA de Gràcia a finals dels anys noranta, preveu una escola bressol, un centre d’educació infantil i primària de dues línies, unes instal·lacions esportives i no es descarta un pàrquing públic. Però fonts de l’altra part negociadora han assegurat a aquest setmanari que la negociació no està ni molt menys enllestida perquè encara falta determinar les compensacions que la propietària de les finques ha de rebre per l’activitat de la benzinera, en concret les indemnitzacions que s’hauran de pagar als treballadors i els diners que hauran de cobrir els anys que encara queden de concessió de l’activitat. “Podem estar mig any o un any així; no tenim pressa”, apunten aquestes fonts. Els propietaris de places d’aparcament tampoc han rebut cap avís. El Districte, no obstant això, no tem per un possible endarreriment de les obres, ja que encara s’està en una fase en què el Consorci d’Educació de Barcelona ha de començar a redactar el projecte per encabir tots els equipaments en 2.500 metres quadrats totals.