Nou entitats creen un embrió de coordinadora de veïns de Gràcia

obres L9El reviscolament de les associacions de veïns a Gràcia, amb la reactivació de nuclis com l’antiga AV Mas Falcó o els Amics del Park Güell, és un fet que s’amplia dia rere dia. Ara nou entitats de Gràcia han decidit sumar forces per constituir-se a curt termini com a coordinadora veïnal. La iniciativa, que només compta amb precedents puntuals al llarg de la història i per a fets concrets com la reforma de Lesseps, l’Artesà o la via 0, ja ha començat a caminar. Les entitats implicades són l’Associació de Veïns de la Travessera de Dalt, l’Associació de Veïns i Comerciants de Lesseps, l’Associació de Veïns de Gràcia Nord-Vallcarca, la comissió de festes del carrer Mozart, l’Associació de Comerciants de Vallcarca i Rodalies, l’Associació de Veïns i Comerciants de la Salut, l’Associació de Veïns i Amics del Putxet, l’Associació de Veïns i Veïnes de la Ronda General Mitre i l’entitat gastronòmica El Cargol Graciós.

La iniciativa, tal com explica un dels pares de la idea, el president de l’AV Gràcia Nord-Vallcarca. Josep Montmany, va nèixer de la manera més casual pocs dies abans de la celebració de la castanyada a tres punts diferents de la Vila i la conclusió entre dues de les entitats que impulsen la coordinadora, Gràcia Nord-Vallcarca i Mozart, va ser la futura celebració d’una única castanyada popular de Gràcia per a l’any que ve.

D’aquella conversa i de successius contactes amb altres associacions va sorgir la convocatòria el passat 26 de novembre d’una primera reunió a la biblioteca Jaume Fuster, on ja es van aplegar les vuit entitats amb la ferma voluntat de constituir-se a curt termini com a coordinadora de veïns de Gràcia.
La pluja d’idees d’aquella reunió, segons fonts coneixedores dels continguts que es van tractar, va incloure ja les diverses problemàtiques de cada territori, des del Park Güell fins a les estacions de la Línia 9 del metro, i la necessitat d’unir forces per assolir respostes més efectives des de l’administració. “Vam tractar temes que ens afecten a tots, molt encarats a la defensa de l’espai públic”, apunta Montmany a l’hora de ser interpel·lat per aquest setmanari sobre la reunió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *