El grup de treball de Nomenclàtor també opinarà sobre equipaments

nomenclatorEvitar la pluja de noms i la subhasta. Amb aquesta conclusió genèrica, la quinzena de membres del nou grup de treball de Nomenclàtor de Gràcia van arrencar els seus treballs dimecres en una primera reunió en què van acordar que la seva tasca no només incidirà en nous noms de carrers i places sinó que el grup assessor també dirà la seva en nous i vells equipaments. Sobre la taula, cap proposta encara. La pròxima reunió, al febrer.

La primera convocatòria del grup de treball de Nomenclàtor havia estat precedida per un ambient caldejat, tota vegada que proposar noms de carrers i places a Gràcia s’ha convertit gairebé en un esport nacional. El fet, però, és que el president i el regidor del districte, Ricard Martínez i Guillem Espriu, van voler donar especial relleu al grup de treball perquè no estaven d’acord en plantejaments inicials com els procediments d’elevació de les propostes a l’Ajuntament de Barcelona.

La polèmica, però, ahir no va venir per aquí i els membres van acordar que el grup farà propostes concretes de noms i ubicacions que passin pel ple del districte i després per la comissió de Barcelona. Formen part del grup, a banda de representants polítics, Eloi Babiano, Antoni González Moreno, Joan Lafarga, Eduard Marron (Grup 1850), Cinta Llassat (Consell de Dones), Domènec Giravent (Grup d’Estudis del Coll) i Joan Ángel Frigola (Taller d’Història).

El debat, de fet, va ser previ perquè el president del grup de treball i conseller de Cultura, Xavier Barberà, va fer marxa enrere en la seva idea de constituir l’organisme de manera tancada al públic contra el que havia dit fa un mes (vegeu L’Independent núm. 318). “Es farà tancada per una qüestió jurídica”, va apuntar a aquest setmanari. També hi va haver polèmica per l’oblit de dos candidats que no estaven a la proposta de noms inicial, Josep Maria Contel i Jordi Albertí, i que van ser elegits a proposta de la resta de membres. S’incorporaran a la pròxima reunió.

, , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *